Spring til hovedindhold
Sidste udkald – 50% RABAT PÅ ALLE VARER

Plejevejledning

I tråd med GANT's 7 Rules-initiativ har vi udviklet vi en plejevejledning, der beskriver den bedste måde at pleje dine produkter. Med bare lidt mere pleje kan tøjet opfriskes og få en længere levetid.

Brun lædertaske, kasket, strik og sko på en stol

Minimér vask

To tredjedele af miljøbelastningen fra tøj sker hos forbrugeren. En måde at mindske denne påvirkning er at ændre den måde, vi vasker og plejer vores tøj på. Jo mere du bruger et stykke tøj mellem vaskene, jo mere reducerer du de miljøpåvirkninger, der opstår i løbet af dets livscyklus. I stedet for at vaske flere små hold, kan du samle mere vasketøj og vaske det på én gang. På den måde kan du spare energi, vand, tid og penge.


Vask med omtanke

Når du vasker og plejer dit tøj, skal du altid følge de symboler og instruktioner, der er angivet tøjet. Disse instruktioner er lavet for at hjælpe dig med at vedligeholde dit produkt med hensyn til forskellige faktorer som farve, print, konstruktion og slutbrug.


Små ændringer kan have stor indvirkning på miljøet. På mange vaskemaskiner har man mulighed for at tilvælge en ekstra skylning, som bruger mere vand, men hvis du måler den korrekte mængde vaskemiddel eller vaskepulver af, er en ekstra skylning ikke nødvendig. Sørg altid for at tømme lommer, lukke lynlåse og adskille nyt, farvet tøj fra lysere farver, når du vasker tøjet for første gang. Øjeblikkelig behandling af pletter. Naturlige materialer har tendens til at absorbere mere, hvilket betyder, at jo længere du venter, jo sværere bliver det at fjerne en plet. En blidere tilgang, der beskytter stoffets fibre, er lufttørring frem for tørring i tørretumbler og dampstrygning.

Zoomet billede på strik

ÅNDBART. KOMFORTABELT. ALSIDIGT.

Bomuld

Bomuld er en naturlig og alsidig fiber og står for næsten 80 % af GANT's samlede materialeforbrug, hvor 100 % af vores bomuld også er ansvarligt indkøbt.


Vask For at forme tøjet kan du give det et let stræk, når det kommer ud af vaskemaskinen.


Tør For at undgå krympning skal du lufttørre tøjet fladt eller på tørresnoren. Når du vasker og tørrer jeans, skal du vende dem på vrangen, så de ikke falmer.


Opbevaring Tøj, der er fremstillet af naturlige fibre såsom bomuld, bør opbevares på et tørt sted.


Ekstra Tip Undgå strygning af broderier og print på alt bomuldstøj.

Hænder, der holder bomuldsskjorter

LET. MODSTANDSDYGTIGT. HOLDBART.

Polyester og polyamid

Polyester og polyamid er syntetiske materialer, der ofte anvendes i blandede stoffer.


Vask Vask altid dette tøj med vrangen ud. Ved mere sarte stofblandinger anbefaler vi at vaske dem i en vasketøjspose.


Tør Lufttørres eller tørres ved lav temperatur for at forhindre varmeskader.


Opbevaring Polyester og polyamid/syntetisk tøj kan hænges til tørre eller stables fladt. Hvis du folder tøj fremstillet af polyester, har det tendens til at rynke.


Ekstra tip For at fjerne rynker kan man vende tøjet på vrangen og køle, stryge eller dampe det.

Zoomet billede på et par jakker

NATURLIGT. HOLDBART. ISOLERENDE.

Uld

Uld er en naturlig barriere for vind og vand og giver samtidig varme og åndbarhed.


Vask Det meste uldtøj behøver ikke at blive vasket ofte og kan pletrenses og lufttørres, hvis det er nødvendigt. Men hvis du vasker det, anbefaler vi at bruge en beskyttende vaskepose for at undgå fastklemning og filtning.


Tør Vridning af uldtøj kan også få fibrene til at strække sig, så tør det altid fladt på et håndklæde for at absorbere overskydende fugt.


Opbevaring Vi anbefaler at folde striktøj og opbevare det i skuffer med mølkugler for at bevare dets oprindelige tilstand.


Ekstra tip Ved naturlig brug og slid er det almindeligt, at selv den højeste kvalitet af uld fnugger og giver sig. Børster og kamme til tøjpleje er en fantastisk måde at fjerne disse små kugler af fibre, der dannes på overfladen af dit striktøj.

Mørkegul strik lavet af italiensk garn

SLIDSTÆRKT. FLEKSIBELT. GLAT.

Læder

Læder er lavet af garvet skind og beundres for sin holdbarhed, unikke egenskaber og uregelmæssigheder.


Vask Tøj, der kræver en mere dybdegående rens, skal medbringes til et specialiseret renseri, da der kan være skader fra olieholdige, parfume- eller alkoholbaserede produkter. Ved lette pletter kan læderet rengøres med en let fugtet klud.


Tør Mellem brug anbefaler vi, at du lader dit tøj hænge og lufttørre for at undgå rynker.


Opbevaring Hold læderet væk fra fugt, varme, regn, kemikalier og skarpe genstande.


Ekstra tip For at bevare de smidige kvaliteter, kan man pleje det med en særlig salve og duppe forsigtigt.

Sort lædertaske og lædersko

SART. FINT. LUFTIGT.

Silke

Silke er en naturlig proteinfiber, et sart og luksuriøst stof, der har eksisteret i tusindvis af år.


Vask På grund af sin sarte natur bør du altid vaske silketøj med ekstra omhu og følge de specifikke instruktioner, der er angivet i tøjet. Hvis du vasker det, må du ikke lægge det i blød, da farven kan blive beskadiget.


Tør Undgå at lægge silke i tørretumbleren, og tør det fladt på et håndklæde. Hvis man kan stryge det, skal du vende tøjet på vrangen og bruge den laveste temperaturindstilling, eller bare hænge det op på badeværelset og lade den naturlige varme, damp glatte det for dig.


Opbevaring Opbevar tøjet på et køligt, tørt og mørkt sted. Hvis det opbevares et sted med sollys uden beskyttelse, kan materialet blive misfarvet og falmet. For ekstra beskyttelse skal du bruge åndbare bomuldsposer og undgå plastkasser, da de indeholder fugt, der kan tiltrække insekter.


Ekstra tip Da silke naturligt nedbryder mider, støv og andre partikler, behøver det ikke at blive vasket lige så ofte som andre materialer. Udendørs lufttørring af silketøj i et par timer kan fjerne lugt og hjælpe dig med at spare en vask.

Silketørklæder

ÅNDBART. TIDLØST. LUFTIGT.

Hør

Hør bliver blødere, jo mere man går med det og er et naturligt materiale, der ældes med ynde.Vask For det bedste resultat skal du vende tøjet på vrangen og vaske det alene. Det er vigtigt at undgå at blande tungere stykker tøj såsom jeans, hættetrøjer eller håndklæder sammen med et hold hør.


Tør Du skal blot hænge dit tøj op på badeværelset og lade den naturligt varme damp glatte det for dig.


Opbevaring Tøj der er fremstillet af naturlige fibre, såsom hør, skal opbevares på et køligt, tørt sted væk fra direkte sollys. Sørg for, at tøjet er helt tørt for at undgå skimmel.


Ekstra tip Hæng dine hørskjorter op, eftersom foldning og strygning kan slide på kraven.

Fire hørskjorter hængende på et stativ

BLØDT. ELASTISK. ABSORBERENDE.

Viskose

Viskose er et menneskeskabt cellulosestof der er fremstillet af naturlige råmaterialer. Det giver en blød følelse og en elegant glans og fald.


Vask Viskose har mange forskellige kvaliteter og er et meget alsidigt materiale. Derudover er viskose ofte blandet med andre stoffer, så vaskeanvisningerne for forskellige stykker tøj af viskose kan variere betydeligt.


Tør Læg tøjet fladt på et håndklæde for at absorbere overskydende fugt, efterfulgt af lufttørring.


Opbevaring Når tøjet er tørt, skal det opbevares på et køligt sted.


Ekstra tip Efter vask må du ikke vride tøjet, da dette kan bryde fibrene. Hvis tøjet er plettet, skal du ikke forsøge at fjerne pletten alene — vask hele tøjet i stedet for.

Sort skjorte lavet af viskose