Spring til hovedindhold
null

KLIMA

Vi er stolte af at meddele, at GANT har underskrevet "Fashion Industry Charter for Climate Action" fra De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer i februar 2019, sammen med andre industriledere. Hermed giver vi udtryk for vores indsats og forpligtelser for at implementere målene i Parisaftalen og 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling.

Fashion Industry Charter for Climate Action er en forpligtelse til klimatiltag – der indkalder alle modeinteressenter til at udvikle en samlet holdning til klima – herunder en vision om at opnå drivhusgasneutralitet inden 2050. Som en verdensomspændende virksomhed sigter GANT efter at være en del af et globalt partnerskab for klimatiltag og støtter i høj grad denne holistiske forpligtelse, som globale ledere i modeindustrien har indgået.

Ved at skrive under på denne vedtægt forpligter GANT sig til en reduktion på 30% af drivhusgasemissioner inden 2030 og til at deltage i arbejdsgrupper indkaldt af FN’s klimaændringer sammen med andre underskrivere om at udvikle køreplaner for hver af forpligtelserne i vedtægten.

Læs mere om FICCA her.

GANT tog også det næste skridt mod en mere bæredygtig fremtid ved at slutte sig til Emmanuel Macrons modepagt. Ved at skrive under på modepagten forpligter GANT sig til at slå sig sammen med andre ledende modevirksomheder om at træffe foranstaltninger inden for tre hovedområder: klima, biodiversitet og oceaner. Modepagten, der blev grundlagt på opfordring af den franske præsident Emmanuel Macron på G7-topmødet i august 2019, har til formål at tage sig af industriens påvirkning af miljøet. Indtil videre har 56 interessenter og ledere inden for modeindustrien skrevet under på modepagten.

Læs mere om modepagten her.